|Központi cím: 6000 Kecskemét, Szent László krt. 70. | Ajánlatkérés bejelentkezés

A kormány forradalma, avagy a Peugeot Hypersquare

2024. június 03.|Peugeot Hovány
megosztás:
A kormány forradalma, avagy a Peugeot Hypersquare

A VivaTech technológiai kiállítást idén május végén rendezték meg Párizsban. A technológiai fejlesztések egyik éllovasaként a Peugeot az Inception tanulmányautóval, illetve az abban bemutatott Hypersquare volánnal és kezelőfelülettel lopta el a show-t.

A Peugeot olyan innovatív márka, amely a technológiai kreativitást összekapcsolja a valósággal, s ezzel teremt az autóvezetők számára újfajta vezetési élményt. A Peugeot Inception tanulmányautó abba enged betekintést, hogy a márka a közeljövőben milyen formatervezési irányvonalat követ, illetve milyen új technológiákat alkalmaz. Maga az Inception egy koncepció, tehát pontosan ilyen Peugeot modellt nem lehet majd kapni a szalonokban, de a benne megtalálható technológiák és műszaki megoldások a következő években, akár már 2025-től sorra mutatkozhatnak be a Peugeot utcai járműveiben.

Vannak azonban olyan részletmegoldások is, amelyek egészen biztosan nem kerülnek sorozatgyártásba, de egy egyedi és különleges tanulmányautón megszokott az ilyen formabontó, látványos részletek alkalmazása. Az Inception üvegfelületeinek teljes mérete meghaladja a hét négyzetmétert, s maga a szélvédő majdnem az autó elejéig nyúlik előre.

A hatalmas szélvédő építészeti üvegből készül, amely vastagabb a normál autóüvegnél, így sokkal szilárdabb, jobban hangszigetel, valamint nem törik szilánkosan, azaz mérsékli a sérülés esélyét. A felső árnyékoló sáv olyan bevonatot kapott, mint amilyet a NASA használ az űrhajósok sisakján.